Ingredience
Postup
- Mouku prosejeme s moučkovým cukrem, přidáme sůl, na kousky nakrájené máslo, smetanu, žloutek a vypracujeme pevné těsto. Těsto zabalíme do potravinové fólie a uložíme do ledničky na 30 minut uležet.
- Z mléka, cukru, škrobu a dřeni z vanilkového lusku uvaříme hustý krém na náplň. Po uvaření odstavíme a necháme mírně vychladnout a vmícháme žloutky.
- Odleželé těsto rozválíme na kulatý plát a vyložíme jím koláčovou formu a vytlačíme okraj. Na těsto rozetřeme náplň. Hrušky rozkrojíme na poloviny, vykrojíme jádřince a nakrájíme na tenké plátky, které pokapeme citronovou šťávou a poklademe na náplň.
- Koláč pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 40 minut. Po upečení ihned potřeme rozehřátým meruňkovým džemem, necháme ve formě vychladnout a nakrájíme na porce.