Ingredience

50 g másla

1 cibule

1 stroužek česneku

500 g mraženého hrášku

500 ml drůbežího vývaru

1 hvězdička badyánu

250 ml smetany (33%)

sůl

mletý černý pepř

Na ozdobu:

kysaná smetana

mrkev


1. Na másle orestujeme očištěnou, najemno nakrájenou cibuli a česnek. Přisypeme rozmrazený hrášek, orestujeme ho a zalijeme drůbežím vývarem. Vložíme badyán a vaříme, dokud hrášek nezměkne.


2. Z polévky vyjmeme badyán a rozmixujeme ji tyčovým mixérem. Přilijeme smetanu a vaříme ještě asi dvě minuty.


3 Hotovou polévku dochutíme solí a pepřem a servírujeme se zakysanou smetanou. Můžeme ji také ozdobit hvězdičkami vykrájenými z mrkve.


  10:06,  aktualizováno  25. března 2019 20:10