Ingredience

300 g rebarbory

2 šalotky

6 lžic rostlinného oleje

100 g krupicového cukru

300 ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy

800 g hovězí roštěné

sůl

drcený barevný pepř


1. Rebarboru a šalotky oloupeme a nakrájíme na kousky. V hrnci rozehřejeme 3 lžíce oleje a orestujeme na něm šalotku dozlatova.


2. Pak přidáme rebarboru, cukr a pomerančovou šťávu a přivedeme k varu. Omáčku vaříme na mírném ohni do zhoustnutí.


3. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na stejně velké plátky. Z obou stran je osolíme a opepříme. Plátky masa opečeme v pánvi na oleji z každé strany asi 5 minut. Steaky podáváme s rebarborovou omáčkou a vhodnou přílohou, např. s kuskusem nebo zeleninou


  8:45,  aktualizováno  25. března 2019 18:12