Ingredience

1 cibule

2 větší mrkve

150 g celeru

500 g předního hovězího masa s kostí

2 bobkové listy

4 kuličky nového koření

4 kuličky černého pepře

sůl

1 malý pórek

mletý černý pepř

6-8 lžic mléka

1 vejce

60 g polohrubé mouky

špetka kypřicího prášku

špetka mletého muškátového květu

hrst nasekané petrželové natě

olej na vytření pánve


1. Cibuli, jednu mrkev a celer očistíme. Maso omyjeme a vložíme spolu se zeleninou do hrnce. Přidáme koření, trošku soli a asi 1500 ml studené vody. Maso zvolna vaříme, dokud nezměkne. Poté ho vyjmeme a nakrájíme na kostičky. Vývar přecedíme do jiného hrnce.


2. Pórek a zbylou mrkev očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Vložíme je s kostičkami masa do vývaru a krátce povaříme. Polévku dosolíme a opepříme.


3. Nudle: Z mléka, vajíčka a mouky prosáté s kypřicím práškem vymícháme hladké řídké těstíčko. Ochutíme ho solí, muškátovým květem a částí petrželové natě. Pánev vytřeme olejem a upečeme na ní tenké palačinky. Srolujeme je a nakrájíme na tenké plátky. Polévku rozdělíme do talířů, vložíme do ní nudle a ozdobíme ji zbylou petrželí.


Tip: Nakrájené nudle ještě můžeme osmažit.


  11:56,  aktualizováno  25. března 2019 20:09