Ingredience

500 g lesních hub

1 cibule

2 stroužky česneku

4 lžíce olivového oleje

sůl a černý mletý pepř

4 snítky tymiánu

2 lžíce rajského protlaku

2 lžíce sójové omáčky

1 malá chilli paprička

4 krajíce chleba

1 lžíce ostré hořčice

2 lžičky sladké papriky

2 lžíce pokrájené hladkolisté petržele


1. Houby očistíme, cibuli a česnek oloupeme a vše nakrájíme na kostičky. V hlubší pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a lehce osmahneme cibuli i česnek.


2. Přimícháme houby, sůl, pepř, nasekaný tymián, protlak, sójovou omáčku a pokrájenou chilli papričku. Dusíme, dokud se neodpaří téměř všechna tekutina. Směs odstavíme a necháme zchladnout.


3. Krajíce chleba překrojíme napůl, potřeme zbylým olejem a rozložíme na plech s pečicím papírem. Vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C a pečeme dozlatova.



4. Do vychladlé houbové směsi přidáme hořčici, sladkou papriku, trochu petržele a hotový tatarák nandáme na topinky. Ozdobíme zbylou petrželkou, dle chuti i chilli papričkou.


  8:18,  aktualizováno  25. března 2019 20:09