Ingredience

100 g krup

sůl

200 g čerstvých hub

1 cibule

2 karotky

1 kořenová petržel

300 g brambor

50 g sádla

30 g hladké mouky

800 ml zeleninového vývaru

3 bobkové listy

mletý černý pepř

4 snítky libečku


1. Kroupy namočíme na dvě hodiny do studené vody a pak je uvaříme v osolené vodě doměkka. Uvařené kroupy propláchneme a necháme okapat.


2. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli, mrkev, petržel a brambory oloupeme. Cibuli a petržel nakrájíme na kostičky, mrkev na kolečka a brambory na větší kostky. Cibuli orestujeme v kastrolu na sádle dorůžova, pak přidáme nakrájenou zeleninu a houby. Vše krátce osmahneme, pak zasypeme moukou a opět krátce orestujeme.


3. Základ polévky zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme deset minut. Pak přidáme brambory a bobkový list, osolíme a opepříme. Brambory uvaříme doměkka. Do hotové polévky přidáme kroupy a lístky libečku. Podáváme s pečivem.


  8:42,  aktualizováno  25. března 2019 20:09