Ingredience

2 chemicky neošetřené citrony

4 pstruzi (vykuchaní)

sůl

4 lžíce pokrájené ploché petržele

2 cibule

1 stroužek česneku

300 g čerstvých lesních hub

80 g másla

1 lžička drceného kmínu

150 ml bílého vína

hladká mouka na obalení ryb

kousek salátu na ozdobu


1. Citrony pečlivě omyjeme a nakrájíme na tenké měsíčky. Ryby opláchneme, osušíme a zevnitř i zvenku osolíme. Bříška naplníme částí pokrájených citronů a petrželí.


2. Cibuli i česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na kolečka a česnek prolisujeme. Houby očistíme a nakrájíme na kousky.


3. V kastrolu rozehřejeme 1/2 másla, přidáme cibuli, česnek, houby, kmín a sůl. Směs mícháme, dokud se neodpaří většina tekutiny. Pak přilijeme víno, necháme provařit a směs přendáme do hlubšího pekáče.


4. Naplněné pstruhy lehce obalíme v mouce, z obou stran je zprudka opečeme na zbylém, rozehřátém másle a vložíme do pekáče na houbovou směs. V troubě vyhřáté na 180 °C je dopékáme asi 15 minut. Při servírování zdobíme kouskem salátu a zbylými citrony. Podáváme s různě upravenými brambory.