Ingredience

80 g žampionů

4 větší brambory

2 stroužky česneku

100 ml mléka

2 vejce

kmínu

1 lžička majoránky

150-200 g hladké mouky

sůl a mletý černý pepř

2 hermelíny

olej na smažení


1. Žampiony očistíme a nasekáme najemno. Brambory oloupeme, nastrouháme do mísy a slijeme přebytečnou vodu. Přidáme nastrouhaný nebo utřený česnek, přilijeme mléko, přidáme vejce, žampiony, kmín, majoránku. Zahustíme moukou, ochutíme pepřem, solí a vše důkladně promícháme.


2. Hermelín vodorovně rozkrojíme a pak ještě každý kousek překrojíme na polovinu.


3. Na pánvi rozpálíme olej a lžící naneseme trochu bramborového těsta. Vytvarujeme z něj placičku a do jejího středu dáme kousek hermelínu. Přikryjeme ho druhou částí bramborového těsta. Těsto po stranách přitiskneme lžící, aby hermelín nevytekl.


4. Bramboráčky obrátíme a opečeme i po druhé straně. Pokládáme je na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Podáváme se zeleninovým salátem.


  13:28,  aktualizováno  31. března 2019 13:38