Ingredience

2 lžíce řepkového oleje

4 hermelíny nebo jiné kulaté sýry s bílou plísní (po 120 g)

2 stroužky česneku

1 lžička hrubě mletého pepře

1/4 lžičky chilli

1 lžička provensálských bylinek

brusinková zavařenina na ozdobení

Na salát:

4 rajčata

2 papriky

1 malá červená cibule

1 stroužek česneku

1 lžíce olivového oleje

sůl a mletý černý pepř


1. Připravíme si 4 čtverce alobalu, potřeme je olejem a na každý položíme jeden sýr.


2. Stroužky česneku oloupeme a utřeme. Česnek dáme do misky a smícháme ho se zbylým olejem, ochutíme pepřem, chilli a provensálskými bylinkami. Touto směsí potřeme povrch sýrů a zabalíme je do alobalu.


3. Zabalené sýry dáme na střední rošt trouby vyhřáté na 180 °C a zapékáme 15 minut. Mezitím si připravíme salát.


4. Rajčata a papriky zbavené semínek omyjeme a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek oloupeme, oboje nakrájíme na tenké plátky. V pánvi zahřejeme olej a orestujeme na něm všechnu připravenou zeleninu. Salát rozdělíme do misek, osolíme a opepříme. Podáváme k sýru, který ozdobíme brusinkovou zavařeninou.


  12:51,  aktualizováno  31. března 2019 13:38