Sezona grilování je v plném proudu, inspirujte se receptem od Zdeňka Pohlreicha ;-)

4 porce

doba přípravy: 40 minut



Suroviny:


4 vykuchaní pstruzi, ale s hlavou

4 větší stroužky česneku

špetka soli

1 bio citron

6 snítek rozmarýnu

rostlinný olej na potření




Postup


1. Pstruhy propláchneme pod tekoucí studenou vodou, necháme okapat a dobře osušíme. Snítky rozmarýnu opláchneme a otřepeme dosucha. Česnek oloupeme a dva stroužky utřemespolečně se solí, najemno nastrouhanou kůrou a vymačkanou šťávou z citronu.



2. Břišní dutiny ryb vytřeme připravenou směsí a vložíme do nich po jedné snítce rozmarýn. Pstruhy necháme odležet asi 60 minut v chladu. Přibližně 15 minut před grilováním je necháme ohřát na pokojovou teplotu.



3. Ryby potřeme slabou vrstvou oleje (aby nestékal) a z jedné strany dozdobímena kolečka nakrájeným česnekem a natrhanými kousky zbylého rozmarýnu. Pstruhy vložíme do grilovacích kleští

na ryby, položíme na rošt a přiklopíme.


4. Grilujeme při teplotě 200–230 °C asi 15 minut. Na otevřeném grilu ryby zakryjeme alobalem (aby se shora neochlazovaly) a grilujeme cca 10 minut (dle velikosti ryb) z každé strany. Pstruhy podáváme například s grilovanou zeleninou..


Další skvělé recepty najdete v časopise Ano, šéfe, který je právě v prodeji!



PŘEDPLATIT VYDÁNÍ ČASOPISU ANO, ŠÉFE


  8:26,  aktualizováno  25. března 2019 18:57