Máte doma přebytek zeleniny ze zahrádky? Pak rozhodně vyzkoušejte náš recept na skvělou grilovanou bagetu s kaponátou.

Ingredience

100 g cukety
100 g lilku
100 g červené papriky
1 cibule jarní
1 stroužek česneku
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
bazalka
tymián
50 g parmazánu
1 velká bageta

1. Cuketu, lilek a červenou papriku očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno.

2. Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme cibuli a česnek. Po chvíli přidáme nakrájený lilek, cuketu a červenou papriku.

3. Společně promícháme a dochutíme solí, pepřem, čerstvě nasekanou bazalkou a tymiánem. Podlijeme trochou vody a podusíme do změknutí zeleniny.

4. Bagetu nakrájíme na plátky a v troubě ogrilujeme. Připravené bagetky potřeme vrstvou zeleninové kaponáty a ozdobíme strouhaným parmazánem a bylinkami.