Ingredience

6 větších brambor

4 lžíce olivového oleje

sůl

150 ml zakysané smetany

150 ml zeleninového bujonu

kousek čerstvého zázvoru

pepř

tymián

60 g parmezánu

čerstvý tymián na ozdobu


1. Brambory i se slupkou omyjeme a osušíme, nakrájíme na jemné plátky, potřeme olivovým olejem a posolíme. Naskládáme je do olejem vymazané zapékací mísy nebo do pekáčku.


2. Kysanou smetanu smícháme s bujonem a nastrouhaným zázvorem. Vzniklou směsí přelijeme bramborové plátky tak, aby byly úplně ponořené. Navrch posypeme brambory pepřem, tymiánem a strouhaným parmezánem.


3. Pekáček vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a přibližně 40 minut pečeme. Hotové brambory rozdělíme na talířky a ozdobíme čerstvým tymiánem.


  11:41,  aktualizováno  25. března 2019 19:01