Ingredience

1 lžíce octa

8 vajec

1 lžíce másla

sůl

mletý černý pepř

100 ml smetany

2 lžíce nastrouhaného parmazánu

1 lžíce estragonu


1. Do širší pánve nalijeme vodu asi 3 cm vysoko, přidáme lžíci octa a přivedeme k varu. Zmírníme plamen natolik, aby voda jen lehce vřela. Na malý talířek rozklepneme postupně vejce a necháme je pomalu sklouznout do vroucí vody. Pomocí děrované lžíce se snažíme bílkem "obalovat" žloutek. Vejce vaříme 3-5 minut, dokud bílky neztuhnou.


2. Zapékací misku vymažeme máslem a naskládáme do ní ztracená vejce. Osolíme je, opepříme, polijeme smetanou, posypeme nastrouhaným sýrem a nasekaným estragonem. Vložíme krátce zapéct do rozehřáté trouby.


  13:01,  aktualizováno  25. března 2019 19:00