Ingredience

500 g hovězího pupku

1 cibule

sůl

5 kuliček černého pepře

2 kuličky nového koření

2 mrkve

2 petržele

1/4 celeru

60 g másla

60 g hladké mouky

500 g chlazených gnocchi

150 g mraženého hrášku

špetka muškátového květu

hrst nasekané petrželky


1. Hovězí maso očistíme a vložíme do hrnce se studenou vodou. Přidáme oloupanou cibuli, sůl, pepř a nové koření. Maso necháme zvolna vařit.


2. Kořenovou zeleninu očistíme a překrájíme na větší kousky. Asi 20 minut před koncem vaření ji přidáme k masu. Vše dovaříme doměkka. Vařené maso a zeleninu (kromě cibule) nakrájíme na menší kousky. Vývar přecedíme.


3. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji asi 700 ml zchladlého vývaru a za stálého míchání ji asi 15 minut necháme provařit. Gnocchi asi 2 minuty povaříme v osolené vodě.


4. Do bešamelu vložíme gnocchi, pokrájenou zeleninu s masem a hrášek s petrželkou. Vše společně prohřejeme a dochutíme solí a muškátovým květem.


  12:33,  aktualizováno  25. března 2019 19:01