Ingredience

30 g kaparů

20 g ančoviček nebo sardelové pasty

1 stroužek česneku

1 lžička citrónové kůry

sůl

50 g olivového oleje

30 g másla

80 g schwarzwaldské šunky

80 g baby špenátu

40 g hoblinek parmazánu

Na těsto:

500 g sýru ricotta

50 g strouhaného parmazánu

2 vejce

30 g másla

130 g polohrubé mouky

sůl


1. V míse smícháme ricottu, parmezán, vejce a rozpuštěné máslo. Promícháme a postupně zapracujeme mouku a sůl. Z těsta postupně vyvalujeme válečky silné jako palec a z něho potom krájíme asi 2 cm velké špalíčky. Každý lehce promáčkneme vidličkou, nasypeme je do vařící a osolené vody a vaříme dokud nevyplavou na povrch. Hotové scedíme.


2. Mezitím nadrobno nasekáme kapary, ančovičky a vše vložíme do misky. Přidáme česnek, citronovou kůru a vše dobře utřeme. Přilijeme 30 g olivového oleje a podle chuti přisolíme.


3. Mezitím ve velké, hluboké pánvi nahřejete olej s máslem, přidáme pokrájenou šunku a promícháme. Do pánve přisypeme gnocchi a krátce opečeme. Nakonec přidáme přeliv, špenát a mícháme, dokud listy nezvadnou. Podáváme posypané parmezánem.