Penny ve spolupráci s Ženou a život vám nabízí recept na skvělý koláč s jahodami

TĚSTO:

100 g hladké mouky

100 g celozrnné mouky

50 g krupicového cukru

100 g másla

špetka soli

100 g bílého jogurtu

1 vejce

1. Obě prosáté mouky zpracujeme s cukrem, máslem, špetkou soli, jogurtem a vejcem na pevné těsto, které necháme v chladu 30 minut odležet. Pak těsto znovu krátce propracujeme a rozdělíme na dva díly.

2. Jeden díl těsta rozválíme na kulatý plát o průměru 24 cm. Mandle nastrouháme v robotu a smícháme s tvarohem, cukrem a vanilkovým cukrem. Polovinu náplně rozetřeme do středu těsta asi 3 cm od okraje. Jahody očistíme, nakrájíme a polovinu rozložíme na náplň.

NÁPLŇ:

50 g mandlí

150 g měkkého tvarohu

50 g krupicového cukru

1 balíček vanilkového cukru

500 g jahod

plátky mandlí na posypání

3. Okraje těsta přehneme přes sebe směrem do středu těsta. Okraj těsta potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme plátky mandlí. Koláč přendáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 40 minut. Po upečení sundáme z plechu a necháme na papíře vychladnout.

Tento recept sponzoruje Penny:

Externí obrázek
  11:03
Témata: Jahody, těsto, Cukr, mouka