Ingredience

1 cibuli

2 stroužky česneku

100 g baby špenátu

4 uvařené brambory ve slupce

olivový olej

6 vajec

100 ml 12% smetany

sůl

mletý černý pepř


1. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Špenát dobře propláchneme a necháme okapat. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.


2. V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme cibuli a česnek. Přidáme brambory a vše společně orestujeme. Vejce smícháme se smetanou a ochutíme solí a pepřem. K bramborám přidáme lístky špenátu a zalijeme vaječnou směsí. Krátce zamícháme a necháme pozvolna opékat asi 15 minut.


3. Jakmile začnou vejce tuhnout, vložíme frittatu do trouby vyhřáté na 180 °C a krátce dopečeme dozlatova, dokud vejce nezatuhnou.


  12:42,  aktualizováno  25. března 2019 19:01