Už nevíte, co si počít s plnými košíky hub z lesa? Vyzkoušejte recept na frittatu s houbami.

Ingredience

8 vajec
200 mléko
sůl
čerstvě mletý barevný pepř
špetka strouhaného muškátového oříšku
100 g brambor
2 lžíce olivového oleje
1 cibule
1 stroužek česneku
100 g čerstvých hub
100 g čerstvého špenátu
100 g cherry rajčat
200 g mozzarelly

1. Ve velké míse rozmícháme vejce. Pak přilijeme mléko, osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Uvaříme je v osolené vodě doměkka (asi 8 minut).

2. Ve větší pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět najemno nakrájenou cibuli. Pak přidáme nadrobno pokrájený česnek, brambory, očištěné houby, špenát a cherry rajčátka. Vše společně krátce orestujeme.

3. Nakonec do pánve zalijeme vaječnou směs. Posypeme ji mozzarellou nakrájenou na kousky a vaříme asi 3 minuty. Pánev vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 190 °C asi 10 minut.