Ingredience

800 g telecí kýty

sůl

mletý černým pepř

2 lžíce hladké mouky

4 lžíce olivového oleje

2 cibule

3 rajčata

250 ml bílého vína

2 lžíce sušených hub (cca 25 g)


1. Telecí maso očistíme, nakrájíme na tenké plátky a lehce naklepeme. Plátky osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.


2. Na pánvi rozpálíme olej a plátky po obou stranách opečeme. Maso vyjmeme a necháme na teple.


3. Do výpeku dáme na plátky nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájená rajčata. Vše krátce orestujeme, zalijeme bílým vínem a přidáme předem namočené a přecezené houby.


4. Vložíme opečené maso a vše prohřejeme. Podáváme s pečivem.


  7:33,  aktualizováno  25. března 2019 19:00