Ingredience

1000 g hovězího pupku

sůl

drcený barevný pepř

50 ml oleje

150 g zakysané smetany

50 ml bílého vína

1/2 lžičky dijonské hořčice

100 g mraženého hrášku

50 g másla

Grilovaná zelenina:

150 g hráškových lusků

4 mladé karotky

4 zelené papriky

250 g malých rajčátek

2 lžíce olivového oleje


1. Maso očistíme a nakrájíme na čtyři stejně velké steaky. Osolíme je, posypeme drceným pepřem a opékáme na rozpáleném oleji po každé straně asi 4 minuty. Vyjmeme je, přiklopíme a necháme na teplém místě asi 2 minuty odpočinout.


2. Do výpeku v pánvi přidáme zakysanou smetanu, bílé víno a hořčici. Vše dobře promícháme a krátce provaříme. Nakonec přidáme hrášek a máslo a prohřejeme. Steaky nakrájíme na plátky a podlijeme připravenou omáčkou s hráškem.


3. Jako přílohu podáváme grilovanou zeleninu. Všechnu zeleninu očistíme a podle potřeby nakrájíme na menší kousky. Mrkev a hrášek krátce spaříme v osolené vodě, pak ihned ochladíme ve studené vodě a necháme okapat. Zeleninu pokapeme olivovým olejem a v troubě nebo na grilu ogrilujeme.


  8:33,  aktualizováno  25. března 2019 19:01