Ingredience

500 g mletého masa (hovězí+vepřové)

2 vařené brambory

1 cibule

100 g másla

1 vejce

200 ml smetany

2 jarní cibulky

sůl

mletý bílý pepř

3 lžíce hladké mouky

400 ml drůbežího vývaru

200 ml zakysané smetany


1. Mleté maso dáme do mísy. Uvařené brambory nastrouháme. Cibuli nasekáme najemno a osmahneme na lžíci másla. Vše přidáme k masu společně s vejcem, smetanou a nadrobno nakrájenou jarní cibulkou. Dochutíme solí a pepřem a dobře promícháme.


2. Z masové směsi tvarujeme mokrýma rukama kuličky. V pánvi rozehřejeme máslo a kuličky opečeme ze všech stran dozlatova. Vyjmeme je, výpek zaprášíme hladkou moukou a osmahneme.


3. Za stálého míchání zalijeme vývarem, přivedeme k varu a prováříme asi 15 minut. Nakonec přilijeme smetanu a dochutíme solí a pepřem. Kuličky v omáčce už jen prohřejeme a podáváme s bramborovou kaší.


  14:09,  aktualizováno  25. března 2019 21:09