Ingredience

1 cibule

100 g mrkve

4 stonky řapíkatého celeru

4 stroužky česneku

2 lžíce olivového oleje

100 ml bílého vína

700 ml zeleninového vývaru

400 g sterilovaných červených fazolí

400 g sterilovaných bílých fazolí

4 snítky tymiánu

4 snítky rozmarýnu

100 g anglické slaniny v plátcích


1. Cibuli, mrkev a řapíkatý celer očistíme a pokrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.


2. V hrnci rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Pak přidáme česnek, mrkev a řapíkatý celer. Vše společně krátce orestujeme a zalijeme vínem a vývarem.


3. Nakonec do polévky vmícháme fazole a lístečky tymiánu a rozmarýnu otrhané od stonků. Vaříme na mírném stupni asi 20 minut. Slaninu nakrájíme na kostičky a orestujeme v pánvi nasucho. Hotovou polévku rozdělíme do talířů a posypeme slaninou.


  9:35,  aktualizováno  25. března 2019 19:00