Ingredience

2 manga

30 g čerstvého zázvoru

2 stroužky česneku

1 cibule

1 chilli paprička + na ozdobu

2 lžíce rostlinného oleje

100 ml čerstvé pomerančové šťávy

300 ml zeleninového vývaru

300 ml kokosového mléka

1 limetka

1 lžíce třtinového cukru

sůl

mletý černý pepř

12% smetana na ozdobu

čerstvý koriandr na ozdobu


1. Manga oloupeme, zbavíme pecek a nakrájíme na malé kousky. Zázvor, česnek a cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Chilli papričku očistíme a nakrájíme na kolečka.


2. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme zázvor, česnek, cibuli a chilli a krátce orestujeme. Pak vmícháme nakrájené mango a společně restujeme ještě 5 minut. Nakonec přilijeme pomerančovou šťávu i vývar. Přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut.


3. Hotovou polévku zjemníme kokosovým mlékem a rozmixujeme dohladka. Dochutíme čerstvě vymačkanou limetkovou šťávou, cukrem, solí a pepřem. Polévku rozdělíme do talířků a můžeme ji dozdobit trochou smetany, nasekaným koriandrem a chilli papričkou.


  12:56,  aktualizováno  31. března 2019 13:38