Ingredience

2 lžíce olivového oleje,

1 nadrobno nakrájenou hnědou cibuli,

4 podrcené stroužky česneku

1/2 máslové dýně oloupané a nakrájené na kostky

50?ml bílého vína

1,5?l zeleninového vývaru

400 g cukety nakrájené na kostičky

2 listy kadeřávku

150?g quinoy

100?ml bílého octa

4 vejce

lístky petržele

sůl a barevný pepř


1. V hrnci zahřejeme olej. Vsypeme cibuli, česnek a kostičky dýně a na mírném ohni vše opékáme asi 6 minut, až dýně lehce zezlátne. Pak zalijeme vínem a necháme zprudka odvařit. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Pak teplotu ztlumíme, přidáme cuketu, nadrobno nasekaný kadeřávek a quinou a na mírném ohni vaříme asi 15 minut, až bude quinoa i zelenina měkká.


2. Mezitím v menším hrnci přivedeme k varu zhruba 1 litr vody s octem. Vejce postupně vyklepneme do naběračky a ponoříme do mírně bublající octové vody. Vaříme je 3–4 minuty. Pak vodu slijeme. Hotovou polévku rozdělíme do misek. Na každou porci přidáme jedno uvařené zastřené vejce a ozdobíme lístky petržele.