Výhodou oblíbeného eintopfu je, že vše dáte do jednoho hrnce a nemusíte špinit nádobí. Navíc toto jídlo skvěle chutná a můžete do něj použít všemožné potraviny podle vaší chuti. My vám přinášíme recept na eintopf s krůtím masem, dýní a čočkou.

Ingredience

600 g krůtích prsou
400 g dýně hokkaido
2 červená jablka
3 stroužky česneku
olivový olej
2 lžičky mletého koriandru
2 lžičky mletého římského kmínu
1 lžíci hladké mouky
zeleninový vývar
40 g rozinek
200 g červené čočky
sůl
mletý černý pepř
dle chuti chilli koření
1 svazek jarní cibulky

1. Krůtí maso a očištěnou dýni (se slupkou) a nakrájíme na kostičky. Jablka omyjeme, zbavíme jádřince a také pokrájíme. Stroužky česneku oloupeme a nasekáme nadrobno.

2. V hrnci na oleji orestujeme maso. Přidáme česnek, koriandr a římský kmín a také je osmahneme. Pak vmícháme mouku. Vše zalijeme vývarem a přivedeme k varu.

3. Do hrnce vsypeme dýni, propláchnutou čočku a rozinky. Vše necháme vařit, dokud nejsou maso, dýně a čočka měkké. Asi 5 minut před koncem přidáme jablka.

4. Eintopf dochutíme solí, pepřem a chilli kořením. Nakonec do něj vmícháme nadrobno nasekané jarní cibulky.