Ingredience

1 cibule

4 zralá rajčata

500 g očištěné dýně

2 lžíce slunečnicového oleje

sůl

mletý černý pepř

1/2 lžičky zázvoru

1/2 lžičky kurkumy

1/2 lžičky skořice

1 konzerva červených fazolí ve slaném nálevu

pórek na ozdobení


1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata nařízneme na špičce do kříže. Spaříme je vroucí vodou a oloupeme. Dužinu pokrájíme na malé kousky. Dýni nakrájíme na kostičky.


2. V hrnci rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli. Přidáme rajčata. Osolíme je, opepříme a asi 2 minuty podusíme.


3. Do hrnce vsypeme dýni. Podlijeme ji asi 200 ml vody nebo vývaru, okořeníme a pod pokličkou necháme dusit.


4. Fazole vyklopíme z konzervy a na sítku necháme okapat. Když je dýně na skus měkká, přidáme je do hrnce a necháme je prohřát. Vše dochutíme solí a pepřem a odstavíme. Na talíři posypeme soté nadrobno pokrájeným pórkem. Podáváme s jáhlami, kuskusem nebo rýží.


  6:00,  aktualizováno  25. března 2019 19:00