Ingredience

500 g očistěné máslové dýně

2 žluté papriky

2 šalotky

2 stroužky česneku

4 lžíce olivového oleje

1 snítky tymiánu

1 snítka rozmarýnu

1 lžíce rajčatového protlaku

100 ml bílého vína

1 lžička nastrouhané pomerančové kůry

1 lžíce pomerančové šťávy

1 lžička medu

sůl

špetka cayenského pepře


1. Dýni a papriky nakrájíme na stejně velké kostičky. Šalotku i česnek nasekáme nadrobno.


2. V pánvi rozehřejeme olej. Vložíme do něj šalotky, česnek, tymián, rozmarýn a nakrájenou papriku. Opékáme asi 5 minut. Pak přidáme kostičky dýně a krátce orestujeme.


3. K zelenině přidáme rajčatový protlak, víno, pomerančovou kůru i šťávu a 5 minut dusíme. Pak vyndáme bylinky, dochutíme medem, solí a pepřem. Podáváme s bagetou nebo jako přílohu k rybě nebo masu.


  8:47,  aktualizováno  25. března 2019 20:09