Ingredience

3 plátky toastového chleba

100 ml 12% smetany

1000 g dýně hokaido

500 g mletého vepřového masa

sůl

1 cibule

1 vejce

olej na vymazání

3 lžíce medu

mletý zázvor

mletý bílý pepř

50 g dýňových semínek

snítky tymiánu a máta na ozdobu


1. Pokrájený toastový chléb dáme do misky a zalijeme ho smetanou. Dýni oloupeme, zbavíme semínek a třetinu dužiny nastrouháme. Mleté maso vložíme do mísy. Přidáme sůl, nadrobno nakrájenou oloupanou cibuli, nastrouhanou dýni, vejce a namočený chléb. Vše dobře propracujeme a vytvarujeme asi 20 koulí.


2. Pekáč vytřeme olejem, rozložíme do něj masové koule a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 25 minut. V misce smícháme med, zázvor, sůl a pepř. Směsí potřeme zbytek dýně pokrájené na kousky.


3. Přidáme je do trouby k masu a upečeme doměkka. Karbanátky rozdělíme na talíře, posypeme je pokrájenými dýňovými semínky, podlijeme výpekem a podáváme s pečenou dýní. Posypeme lístky tymiánu a ozdobíme mátou.


  8:57,  aktualizováno  25. března 2019 20:09