Ingredience

1 kg králičích předků s plecky

50 g olivového oleje

1 velká cibule

400 g sterilovaných rajčat

3 stroužky česneku

1 čili paprička

60 g černých oliv

1 pomeranče

sůl


1. Předky překrojíme na poloviny a oddělíme plecka. V pánvi nahřejeme olej a zprudka v něm opečeme nakrájené maso. Poté kousky vytáhneme. Do oleje přidáme nakrájenou cibuli (nebo fenykl), přidáme sterilovaná rajčata, na plátky nakrájený česnek, drobné kousky čili papriček a vše dusíme asi 10 minut.


2. Ke směsi přidáme maso, olivy, špetku pomerančové kůry a pomerančovou šťávu, dle chuti osolíme, přiklopíme, dáme do trouby a dusíme do měkka. Podle potřeby podléváme vodou.


  9:05,  aktualizováno  25. března 2019 19:02