Ingredience

600 g telecí plece

1 cibule

3 lžíce olivového oleje

2 stroužky česneku

2 lžíce rajského protlaku

sůl

mletý černý pepř

300 ml zeleninového vývaru

40 ml brandy

po 1 červené a žluté paprice

150 g cukety

150 g lilku

100 g černých i zelených oliv

30 g baby špenátu


1. Telecí maso očistíme a nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji v hrnci na oleji.


2. Když začne cibule zlátnout, přidáme maso a společně restujeme asi 4 minuty. Česnek oloupeme a prolisujeme. Vmícháme ho i s protlakem, solí a pepřem do hrnce k masu. Zalijeme vývarem a ochutíme brandy. Dusíme doměkka asi 50 minut.


3. Papriky, cuketu a lilek omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Přidáme ji k měkkému masu společně s olivami. Vaříme ještě asi 10 minut. Nakonec přimícháme omyté listy špenátu.


  7:27,  aktualizováno  25. března 2019 19:00