Ingredience:

2 cm čerstvého zázvoru
250 g másla
400 g polohrubé špaldové mouky
270 g moučkového cukru
200 g plátků mandlí 

Na náplň:
700 g kompotovaných višní
180 g višňového džemu
5 lžic kukuřičného škrobu

1. Zázvor oloupeme a nastrouháme na jemno. Promícháme jej s máslem, moukou, cukrem a třetinou mandlí. Prsty vypracujeme drobenku a necháme ji v lednici asi 20 minut odpočinout. 

2. Kompotované višně scedíme, necháme je okapat a odstraníme z nich pecky. Vložíme je do kastrůlku a přidáme višňový džem spolu s kukuřičným škrobem, který jsme předtím rozmíchali v malém množství vody. Za stálého míchání směs přivedeme k varu a povaříme asi 3 minuty. Pak necháme zchladnout. 

3. Na dno a okraje dortové formy vmačkáme drobenkové těsto, na něj rozetřeme višňovou náplň a posypeme ji zbylými plátky mandlí. Pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 40 minut. Po upečení dortík necháme úplně vychladnout a rozdělíme na porce.

Témata: Mandle, Kompot, mouka, Máslo, Cukr