Připravte si domácí pita chléb plněný kuřecím masem. Je skvělý k večeři, ale vzít si ho můžete také druhý den do práce k obědu.

Ingredience

10 g čerstvého droždí
½ lžičky krupicového cukru
200 ml vlažné vody
2 lžíce olivového oleje
300 g hladké mouky
lžička soli

Náplň:

1 salátová okurka
6 rajčat
hrst rukoly
240 g vařeného (nebo pečeného) kuřecího masa

Dresink:

140 g řeckého jogurtu
2 stroužky česneku
sůl
1 lžička koření tzatziki

1. Do mísy rozdrobíme droždí, přidáme cukr a přilijeme trochu vlažné vody. Promícháme a necháme vzejít kvásek. Pak vlijeme zbylou vodu a olej. Postupně vmícháme mouku, sůl a vypracujeme pružné nelepivé těsto. Přikryjeme ho utěrkou a necháme cca 45 minut kynout na teplém místě.

2. Na pomoučněném válu rozdělíme těsto na 4 díly. Každý kus rozválíme na cca 5 mm silný plát a dáme ho na pečicí papír. Placky necháme 15 minut kynout. Pak je i s papírem dáme na mřížku do trouby předehřáté na 230 - 250 °C a pečeme cca 6 minut (chléb pečeme při vysoké teplotě, aby se nafoukl a vznikla dutina). Každý chléb pečeme zvlášť. Upečené placky ihned zakryjeme utěrkou, aby zvláčněly.

3. Okurku omyjeme, překrojíme na poloviny a pomocí škrabky nakrájíme na plátky. Rajčata očistíme a nakrájíme na kolečka. Rukolu propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Kuřecí maso natrháme po vláknu na menší kousky. Řecký jogurt ochutíme prolisovaným oloupaným česnekem, solí a kořením. Každý chléb rozkrojíme na polovinu a naplníme připravenou zeleninou a masem. Nakonec zakapeme jogurtovým dresinkem.