Ingredience

1 cuketa

3-4 mrkve

2 cibule

2 lžíce másla

asi 1000 ml zeleninového či drůbežího vývaru

sůl a mletý černý pepř

2 lžíce olivového oleje

1/2 lžičky sušených provensálských bylinek

čerstvý rozmarýn na ozdobu


1. Cuketu oloupeme a odstraníme semínka; dužinu nakrájíme na kostky. Mrkev s cibulí také oloupeme, mrkev nakrájíme na kolečka a cibuli na kostičky.


2. V kastrolu rozpustíme máslo a orestujeme na něm nejprve mrkev, pak přidáme cuketu s cibulí a také je opečeme.


3. Do kastrolu přilijeme vývar a zeleninu vaříme asi 20 minut.


4. Pak zeleninu v polévce rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Polévku ochutíme solí, pepřem, olivovým olejem a provensálskymi bylinkami. Rozdělíme ji do misek a ozdobíme rozmarýnem. Podáváme s čerstvým pečivem.


  8:36,  aktualizováno  31. března 2019 13:39