Pokud jste milovník čokolády, pak tuhle kombinaci musíte určitě vyzkoušet.

Ingredience

2 hrušky
1 citron
250 g krupicového cukru
1 svitek skořice
2 lžíce másla
100 g rýže arborio
500 ml mléka
100 g kvalitní tmavé čokolády
nasekané mandle na zdobení

1. Hrušky oloupeme, rozpůlíme a zbavíme jádřinců. Namočíme je do studené 250 ml vody, do které jsme vymačkali celý citron. Do rendlíku nalijeme 750 ml vody, 210 g cukru a svitek skořice. Přivedeme k varu a jakmile se cukr rozpustí, přidáme i hrušky. Vaříme je asi 15 minut, pak je necháme stát v rendlíku, aby natáhly chuť.

2. Mezitím v hrnci necháme rozpustit máslo a orestujeme na něm rýži. Přilijeme část mléka a přivedeme k varu. Postupně mléko přidáváme, až ho rýže zcela vsákne a bude měkká. Do horké rýže vmícháme čokoládu, 40 g cukru a necháme vše rozpustit. Hotové rizoto podáváme s okapanými hruškami a posypané plátky mandlí.