Ingredience

120 g lískových oříšků

120 g mandlí

80 g kandované citrusové kůry

60 g sušených meruněk

nastrouhaná kůra z  jednoho bio pomeranče

60 g polohrubé mouky

1 lžička skořice

1/4 nastrouhaného muškátového oříšku

1/4 lžičky mletého kardamomu a hřebíčku

70 g másla

40 g hořké čokolády

60 g krupicového cukru

20 g kakaa

100 g medu

2 vejce

tuk a polohrubá mouka na pekáček

Dohotovení:

kakao na posypání

mléčná čokoláda

celé pražené lískové oříšky


1. Oříšky a mandle nastrouháme. Citrusovou kůru a meruňky nakrájíme na drobné kousky a smícháme s oříšky, mandlemi, nastrouhanou pomerančovou kůrou, moukou a kořením.


2. Máslo rozpustíme s čokoládou, přidáme cukr, kakao a med. Mírně zahřejeme, aby se vše spojilo a necháme vychladnout. Po vychladnutí vmícháme vejce a připravenou sypkou směs. Vše zlehka propracujeme.


3. Pekáček vymažeme tukem, vysypeme moukou a naplníme ho těstem. Výška těsta v pekáčku, by měla být 2 cm. Pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 40 minut. Po upečení necháme v pekáčku vychladnout, pak vyklopíme a nakrájíme na kostky. Můžeme posypat kakaem.


4. Čokoládu rozpustíme, do středu kostky uděláme kapku a do ní vmáčkneme lískový oříšek.


  10:56,  aktualizováno  25. března 2019 20:10