Ingredience

160 g hnědé čočky

sůl

2 menší mrkve

1 řapík celeru

1 červenou cibuli

200 g sterilované červené řepy

hrst sekaného kopru

1-2 lžíce oleje

mletý černý pepř

dle chuti červený vinný ocet

150 g čerstvého sýra (nejlépe kozího)


1. Čočku propláchneme, vsypeme do hrnce a zalijeme vodou. Asi 2 hodiny ji necháme nabobtnat. Poté ji uvaříme na skus. Těsně před koncem vaření ji osolíme. Scedíme ji a necháme okapat.


2. Mrkev s celerem očistíme. Mrkev nakrájíme na kolečka a spaříme v osolené vroucí vodě. Na sítku ji necháme okapat. Celer pokrájíme na drobné špalíčky.


3. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Řepu vyklopíme ze skleničky a necháme odkapat nálev.


4. Do mísy vsypeme čočku. Přidáme cibuli, mrkev, celer, řepu a kopr. Vše zakapeme olejem, osolíme, opepříme a promícháme. Nakonec salát dochutíme octem a uložíme ho do ledničky vychladit. Před podáváním ho doplníme čerstvým sýrem, nejlépe kozím.


  8:56,  aktualizováno  31. března 2019 13:39