Ingredience

1 kousek zázvoru velikosti vlašského ořechu

1 cibule

2 stroužky česneku

2-3 lžíce oleje

1 chilli paprička

2 lžíce kari pasty

200 ml zeleninového vývaru

400 g suché cizrny

1 plechovka kokosového mléka (400 ml)

4 rajčata

šťáva z jedné limetky

sůl

150 g baby špenátových listů

2 lžíce nasekaného koriandru


1. Zázvor, cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. V tlakovém hrnci rozehřejeme olej a nakrájenou zeleninu na něm pomalu osmahneme. Chilli papričku očistíme, nasekáme a přidáme k zelenině. Vmícháme kari pastu a krátce orestujeme.


2. Zalijeme vývarem a přisypeme cizrnu. Přilijeme kokosové mléko, přidáme rajčata nakrájená na kousky, ochutíme limetkovou šťávou a osolíme. Hrnec přiklopíme poklicí a uzamkneme, regulátor tlaku nastavíme na stupeň 2 a přivedeme k varu. Když začne unikat pára, zmírníme teplotu a dusíme 30 minut. Pak opatrně vypustíme páru a hrnec otevřeme.


3. Nakonec přidáme omyté listy špenátu a promícháme. Hotové kari posypeme nasekaným koriandrem a podáváme například s libanonským chlebem.


  12:34,  aktualizováno  25. března 2019 18:59