Ingredience

150 g mrkve

1 velká cibule

3 stroužky česneku

6 lžic rostlinného oleje

600 g sterilované cizrny

90 g sýru feta

1 vejce

sůl a mletý černý pepř

strouhanka na zahuštění

Dresink:

250 ml bílého jogurtu

2 stroužky česneku

1 chilli paprička

snítky petrželky

sůl a mletý černý pepř


1. Mrkev oloupeme a nastrouháme nahrubo. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a mrkev na něm společně s cibulí s česnekem restujeme asi 10 minut.


2. Cizrnu scedíme a polovinu rozmixujeme dohladka. Sýr nakrájíme na kostičky. V míse promícháme rozmixovanou i celou cizrnu, mrkev, cibuli a česnek a sýr. Přidáme vejce, sůl a pepř a znovu promícháme. Podle potřeby zahustíme strouhankou.


3. Z hmoty vytvarujeme karbanátky, které opečeme z obou stran v pánvi na zbylém oleji. Jogurt smícháme s prolisovaným česnekem, nadrobno nakrájenou chilli papričkou, nasekanou petrželkou, solí a pepřem. Cizrnové karbanátky podáváme s dresinkem.


  11:36,  aktualizováno  31. března 2019 13:38