Ingredience

20 g sušených čínských hub

300 g bílého rybího masa (např. z tresky)

1 cibule

150 g cukrového hrášku (nebo fazolových lusků)

2 lžíce oleje

150 g bambusových výhonků

2 lžíce sójové omáčky

2 lžíce chilli omáčky

1200 ml vývaru

2 lžíce solamylu


1. Sušené houby zalijeme horkou vodou a necháme asi 10 minut nabobtnat. Pak je scedíme a pokrájíme.


2. Rybí maso očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Hráškové nebo fazolové lusky očistíme.


3. V hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli. Přidáme bambusové výhonky s hráškem a houbami a vše orestujeme. Zeleninu zalijeme oběma omáčkami a vývarem. Polévku přivedeme k varu.


4. Do hrnce vložíme rybí maso. Polévku asi 5 minut povaříme. Pak ji zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody a odstavíme.


  14:15,  aktualizováno  25. března 2019 19:01