Ingredience 6 velkých žlutých cibulí |
1. Cibule oloupeme a nakrájíme na osminky. Do kastrolu vhodného do trouby (s kovovými uchy) dáme nakrájenou cibuli a máslo. Osolíme a opepříme. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 50 minut, až cibule změkne, zkaramelizuje a okraje zhnědnou.
2. Kastrol se zkaramelizovanou cibulí postavíme na plotýnku, cibuli zalijeme vínem, přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Když se víno zredukuje, přilijeme teplý vývar a vaříme při mírné teplotě 20 minut.
3. Krajíce chleba opečeme po jedné straně, pak je otočíme a posypeme sýrem. Cibulačku rozdělíme do misek, položíme na ni krajíc chleba a zapečeme pod grilem, až se sýr roztaví. Ihned podáváme.


















