Ingredience

450 g zeleného chřestu

sůl

12 vajec

150 g ricotty

drcený černý pepř

rostlinný olej na vymazání

20 g baby špenátu

výhonky hrášku na dozdobení

50 g parmazánu


1. Chřest očistíme, vložíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 3 minuty. Poté ho scedíme a ihned zchladíme v ledové vodě. Chřest nakrájíme podélně na tenké plátky.


2. Vejce prošleháme společně s 50 g ricotty, solí a pepřem. Na dno rozehřáté pánve vymazané olejem rozložíme 1 plátků chřestu vedle sebe a zalijeme 1 vaječné směsi. Na mírném plameni opékáme cca 8 minut z jedné strany dozlatova. Poté rozetřeme na jednu polovinu omelety 25 g ricotty a přehneme druhou polovinou. Stejným způsobem připravíme i zbylé 3 omelety.


3. Před podáváním omelety dozdobíme okapanými opláchnutými lístky špenátu a výhonky hrášku a najemno nastrouhaným parmazánem. Dle chuti posypeme trochou soli a pepře. Podáváme teplé.


  14:30,  aktualizováno  25. března 2019 18:12