Není nad doma upečený chleba. Vyzkoušejte si jeho zdravou variantu se semínky a ořechy.

Ingredience

150 g slunečnicových semínek
100 g dýňových semínek
100 g lněných semínek
50 g lískových ořechů
50 g loupaných mandlí
150 g pohankových vloček
4 lžíce chia semínek
4 lžíce psyllia
1 lžička soli
1 lžička medu
450 ml vody

1. Všechna semínka, vločky, ořechy a psyllium smícháme. Přidáme med, sůl a vodu a pečlivě promícháme.

2. Směs přendáme do formy vyložené pečicím papírem. Zakryjeme utěrkou a necháme v pokojové teplotě 12 hodin bobtnat.

3. Troubu předehřejeme na 180 °C. Vložíme formu s nabobtnalým chlebem a pečeme asi 30 minut. Pak chleba vyndáme z formy na plech a pečeme dalších 30 minut, aby se vytvořila kůrka.

Témata: Med, Ořechy, sůl, plech, chléb