Ingredience

400 g chilli špaget

300 g mladých žampionů

3 jarní cibulky

6 plátků slaniny

2 lžíce másla

300 ml smetany

2 lžíce nasekané petrželky

sůl

mletý černý pepř


1. Žampiony očistíme a nakrájíme na osminky. V pánvi rozehřejeme máslo. Cibulku očistíme a nakrájíme najemno, slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli a slaninu orestujeme na másle, pak přidáme žampiony a společně vše chvíli podusíme.


2. Ke směsi přilijeme smetanu. Petrželku nakrájíme najemno. Přidáme ji do pánve a pozvolna vše vaříme asi 3-5 minut.


3. Špagety vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme je na způsob "al dente" (na skus). Scedíme je, necháme okapat a vložíme do pánve k omáčce. Promícháme a podle potřeby osolíme a opeříme.


  6:38,  aktualizováno  25. března 2019 20:09