Těstoviny jsou rychlé a můžete si je připravit na mnoho způsobů. Vyzkoušejte k obědu třeba náš recept na celozrnné špagety s kukuřicí, paprikou a fetou.

Ingredience

400 g celozrnných špaget
sůl
1 červená paprika
4 jarní cibulky
250 g čerstvých kukuřičných klásků
olivový olej
1 svazeček plocholisté petrželky
mletý černý pepř
120 g fety

1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu na skus. Scedíme je a necháme okapat. 

2. Papriku s cibulkami očistíme a pokrájíme nadrobno. Kukuřičné klásky krátce povaříme v osolené vodě, aby změkly. Pak je vyjmeme, zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Nakrájíme je na kolečka. 

3. Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm pokrájenou zeleninu. Přihodíme špagety s nasekanou petrželkou a prohřejeme je. Směs dochutíme solí a pepřem. 

4. Těstoviny rozdělíme na talíře. Každou porci posypeme trochou rozdrobeného sýra.