Ingredience

500 g celeru

1 mrkev

150 g bílé ředkve

1 citron

6 lžic majonézy (nebo bílého jogurtu)

sůl a mletý černý pepř

1 lžíce hnědého cukru

60 g vlašských ořechů

2 vejce

1 hlávkový salát


1. Celer, mrkev a ředkev očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Vše dáme do mísy, zakapeme citronovou šťávou a promícháme.


2. Pak k zelenině přidáme majonézu (bílý jogurt) a dochutíme solí, pepřem a trochou hnědého cukru. Jádra vlašských ořechů nasekáme nahrubo a přidáme do salátu.


3. Připravený salát důkladně promícháme a necháme v chladničce odležet. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme.


4. Listový salát rozebereme na jednotlivé listy, opláchneme a necháme okapat. Pak je rozložíme na dno talíře, poklademe celerovým salátem a posypeme nastrouhanými vejci. Salát podáváme s grilovanou bagetou.


  9:20,  aktualizováno  31. března 2019 13:39