Ingredience

1 červená čekanka

1 bílá čekanka

1 hrst kešu ořechů

300 g malých rajčátek

1 malá salátová okurka

100 g černých oliv

bylinky (šťovík, petrželka)

Zálivka:

2 lžíce olivového oleje

2-3 lžíce limetkové šťávy

1 lžička cukru

špetka drceného červeného pepře

špetka soli

1 lžička nasekaných bylinek (petrželka, pažitka )


1. Červenou i bílou čekanku rozebereme na jednotlivé listy, opereme ve studené vodě a necháme okapat. Pak velké listy natrháme na menší kousky a dáme do mísy.


2. Kešu ořechy nasucho opražíme a necháme vychladnout. Rajčátka rozpůlíme, salátovou okurku nakrájíme na tenká kolečka a přidáme k čekance. Nakonec přisypeme olivy a opražené kešu a ozdobíme bylinkami.


3. V jiné misce připravíme zálivku. Olej smícháme s limetkovou šťávou, cukrem a nasekanými bylinkami a podle chuti osolíme. Přelijeme jím připravený salát a ihned podáváme.


  10:35,  aktualizováno  25. března 2019 21:09