Ingredience

1 lilek

80 ml extra virgin olivového oleje

4 větvičky bazalky

2 lžíce bílého octa balsamico

sůl

2 vyzrálá rajčata

2 mozzarelly (po 125 g)

čerstvě mletý pepř


1. Lilek opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky. Potřeme je lehce olejem a z obou stran ogrilujeme.


2. Zbylý olej rozmixujeme s polovinou lístků bazalky, přelijeme do misky, přimícháme ocet a lehce osolíme.


3. Rajčata a mozzarellu nakrájíme na plátky. Na talíře nalijeme po lžíci dresinku, přidáme plátky lilku, na ně dáme pokrájenou mozzarellu a plátky rajčat. Zakončíme grilovaným lilkem a pokrájenými lístky bazalky. Podle chuti přisolíme a ochutíme čerstvě mletým pepřem.


  13:42,  aktualizováno  31. března 2019 13:38