Borůvky jsou chutné a zdravé ovoce, které lze skvěle využít do moučníků. Zkuste náš recept na cannoli, kde si lahodnou chuť těchto bobulovin vychutnáte v kombinaci se šlehačkou.

Ingredience

Na těsto:

250 g hladké mouky
90 g moučkového cukru
50 g ovesné mouky
1 vejce
1 žloutek
80 g másla
1 bílek potření

Na náplň:

250 ml 33% smetany ke šlehání
60 g moučkového cukru
150 g bílého smetanového jogurtu
120 g borůvek

Na dohotovení:

50 g mléčné čokoládové polevy
20 g pražených lískových oříšků

1. Hladkou mouku s cukrem prosejeme do mísy. Přidáme ovesnou mouku, vejce, žloutek a na kousky nakrájené máslo. Zpracujeme pevné těsto, které necháme při pokojové teplotě asi 15 minut odpočinout.

2. Těsto rozválíme na plát silný 5 mm a vykrájíme z něj kolečka o průměru 12 cm. Natočíme je na trubičky na kremrole, konce těsta potřeme rozšlehaným bílkem a slepíme přes sebe.

3. Trubičky rozložíme na plechy s pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 15 minut. Cannoli necháme krátce vychladnout, pak je sejmeme z trubiček a dáme vychladnout na kovovou mřížku.

4. Čokoládovou polevu rozpustíme, naplníme ji do papírového kornoutku a trubičky ozdobně přestříkáme. Polevu posypeme oříšky a necháme zatuhnout. Smetanu vyšleháme s cukrem na pevnou šlehačku a pak zlehka vmícháme jogurt. Náplň pomocí cukrářského sáčku nastříkáme do trubiček. Ozdobíme je borůvkami a podáváme.