Ingredience

800 g filetu z candáta

sůl

1 citron

1 lžička kmínu

80 ml bílého vína

200 g žampionů

200 g cherry rajčátek

čerstvý tymián

4 lžíce másla


1. Filety z candáta očistíme a nakrájíme na porce. Kůži na několika místech lehce nařízneme. Pak rybu osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Vložíme ji do pekáčku, posypeme kmínem a podlijeme vínem.



2. Žampiony očistíme, nakrájíme na menší kousky a přidáme k rybě.



3. Candáta vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 8 minut. Pak přidáme rajčátka, čerstvý tymián a máslo. Dáme zpět do trouby a pečeme ještě asi 5-8 minut.

Podáváme s bramborami.


  6:34,  aktualizováno  25. března 2019 19:00