Ingredience

4 stroužky česneku

hrst hladkolisté petrželky

2 lžíce olivového oleje

sůl a mletý černý pepř

4 camemberty (po 120 g)

Rybízový přeliv:

200 ml červeného vína

5 lžiček třtinového cukru

3 lžíce octa balsamico

300 g rybízu

1 lžička skořice

špetka čili koření


1. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Petrželku omyjeme a nasekáme najemno. Sýry rozložíme na alobal. Poklademe je plátky česneku, zakápneme olejem, posypeme petrželkou, osolíme a opepříme.


2. Camemberty zabalíme do alobalu a přendáme je na plech. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 15 minut.


3. Do kastrůlku nalijeme víno. Přidáme cukr s octem a svaříme na polovinu. Pak vmícháme očištěné kuličky rybízu, skořici a čili a vaříme 15 minut. Sýry vyndáme z alobalu, rozdělíme na talíře a podáváme s rybízovou omáčkou.


  12:48,  aktualizováno  31. března 2019 13:38